Pentru mamici

  • Listă cu idei de făcut în fiecare zi a lunii decembrie până la Crăciun

    1. Citim poveste cu tematica Nașterii Domnului
    2. Începem sa ascultam colinde
    3. Facem un ornament de brad.
    4. Mergem la patinoar.
    5. Ne pregătim ghetuţele pentru venirea Moşului.
    6. Vine Mos Nicolae

    7. Pictam și împodobim conuri de brad cu globuri din plastilina pentru a face mici brăduți.
    8. Desenăm planșe de colorat cu tematica de Crăciun.
    9. Coacem biscuiți .
    10. Pictam felicitări pentru bunici și rude.
    11. Împachetam cadouri. Facem un cadou pentru un copil sărac. Poate aţi auzit de "Cutia de pantofi"- shoebox
    12. Decoram casa.
    13. Mergem seara pentru a vedea orașul luminat.
    14. Ne delectam cu arome de Crăciun (brad, portocale, scorțișoara, cuișoare - fie cu obiectele în sine, fie cu lumânări aromate).
    15. Mergem la un concert de colinzi.
    16. Activităţi de lucru manual cu brăduți si abțibilduri..
    17. Învățam o colinda.
    18. Împodobim bradul.
    19. Bem ciocolata calda.
    20. Numai desene animate cu tematica de Crăciun.
    21. Ornamente din popcorn pentru brad.
    22. Facem un brăduț din hârtie.
    23. Lipim steluțe fosforescente pe perete .
    24. Mergem la colindat. Pregătim și ornam masa de familie, facem schimb de cadouri și luam masa împreuna. Read more
  • Pregateste-i copilului tau un Craciun special

    Craciunul este un moment magic pentru toata lumea, iar atunci cand din familie face parte si un bebelus, totul pare sa capete mai mult farmec.

    Desi primul Craciun din viata copilului tau nu inseamna mare lucru pentru el, pentru tine va fi cu siguranta un moment special, de care te vei bucura si pe care il vei tine minte ani si ani de-a randul. Cel mai frumos cadou va fi cu siguranta chiar bebelusul, care va privi toata agitatia din jur cu ochi mari si curiosi.

     


    Putina distractie pentru cel mic

    Copiii nu tin minte cadourile primite in primul an de viata, dar pe moment sunt entuziasmati de ceea ce li se daruieste: animalute de plus, obiecte care zornaie sau mici jucarii muzicale. Te sfatuim, prin urmare, sa ii cumperi un cadou bebelusului tau si sa pregatesti un aparat foto sau o camera video: iti va face mare placere sa iti reamintesti momentul atunci cand copilul va creste si veti privi impreuna cu nostagie pozele de la primul lui Craciun.

     

    Barbatul gras in costum rosu

    mos-craciun

     

    Daca te intrebi cine nu trebuie sa lipseasca din decor, iti dam un indiciu: este mare, vesel, are barba alba si haine rosii. Mos Craciun nu poate absenta de la petrecere, asa ca asigura-te ca gasesti o solutie: poti ruga o ruda sa se deghizeze sau poti angaja pe cineva care sa intre in rol. Copiii sunt uneori speriati de Mos, asa ca nu te ingrijora daca prima reactie nu este tocmai asa cum te-ai asteptat.

     

     

     

     

     

    Un Craciun de neuitat

    Daca tii un jurnal al bebelusului, noteaza cum a decurs sarbatoarea si care au fost reactiile micutului. Fa cat mai multe poze si surprinde fiecare moment, de la decorarea bradului pana la deschider ea cadourilor.

    In cazul in care ai mai multi copii, roaga-i pe cei mai marisori sa il ajute pe bebelus sa simta farmecul sarbatorilor: ii pot citi o poveste sau ii pot desface fiecare cadou, pentru ca singur nu va reusi.

    Inventeaza o traditie pe care familia ta sa o pastreze si in anii urmatori. Alege un colind care sa devina cantecul vostru special. Pe masura ce va creste, copilul tau va invata colindul si il va canta cu placere alaturi de voi.

    Cu multa dragoste si foarte putin efort vei reusi cu siguranta sa ai un Craciun fericit alaturi de bebelusul tau. Tine minte ca, de cele mai multe ori, copiii simt mult mai puternic decat adultii magia sarbatorilor.

    Read more
  • 5 moduri rapide pentru a opri o criza de isterie la copilul mic

    Temperamentul isteric este modul in care copilul raspunde la o situatie, prin tipete, plansete sau trantit pe jos. Intr-adevar, este destul de dramatic, iar micii omuleti ar merita Oscarul pentru performanta. Urmati sfaturile de mai jos si puteti preveni crizele de isterie chiar inainte ca ele sa inceapa!

    Majoritatea copiilor incep sa manifeste crize de isterie dupa varsta de un an si jumatate, si se vor opri cam pe la 4 ani - deci, cum sa faci fata anilor grei ce urmeaza?


    1. Prevenirea.
    Majoritatea iesirilor isterice sunt cauzate de plictiseala, foame sau epuizare fizica. Asigura-te ca veti exersa impreuna inainte sa ajungeti intr-o situatie unde li se cere sa stea calmi.

    Stii ca trebuie sa mergeti la medic? Tine-ti geanta plina de lucrusoare ca sa ii tii ocupati cat timp asteptati la cabinet.Evita sa duci copiii la cumparaturi inainte de ora de culcare sau de masa, sau ia cu tine mancare sau ceva de rontait astfel incat copilul va manca la ora obisnuita/ Pe cat posibil, incearca sa tii un program fix al meselor si orelor de somn, chiar si cand calatoriti sau sunteti in vacanta.

    2. Distrage-le atentia de la situatie.

    Daca puiul tau are un acces de nervi intr-un loc public, pur si simplu ia copilul si pleaca de-acolo, arantandu-i ca un astfel de comportament nu este tolerat.

    Trebuie sa te mentii totusi calma, iar explicatiile nu prea ajuta in momentul de fata. Odata ajunsa cu copilul acasa, la el in camera sau intr-un loc mai linistit, tine-l acolo pana cand se linisteste. Ca sa nu se simta abandonat, copilul trebuie sa vada ca stai langa el, eventual incearca sa-i vorbesti. Dar vei face asta abia dupa ce s-a calmat. Explica-i ce a gresit si cum ai vrea sa se rezolve situatia in viitor si care este comportamentul pe care il astepti de la copil.

    3. Fa ceva neprevazut.

    Miscarea schimba miscarea. Puanandu-i pe copii sa faca o activitate diferita, reusesti sa scapi de incarcatura emotionala negativa, iti pastrezi calmul. Daca copilul are chef de tipat, incepe o noua activitate, cum ar fi coloratul si cere-i copilului sa te ajute - sau fa ceva neasteptat!

    In loc sa tipe, un tatic a inceput sa faca flotari pe podea, in timp ce copilul il privea nedumerit. Tati il cheama foarte calm sa il insoteasca la exercitii. Astfel, nu dai importanta isteriei, ci ii stimulezi sa se concentreze asupra ta.

    4. Crizele dupa o zi de nastere.

    Te-ai intrebat de ce copilul tau e abatut si lipsit de energie dupa o petrecere de zi de nastere? Da vina pe zahar! Cand consuma dulciuri, copiii sunt putin probabil apatici, motiv pentru care trebuie sa le asiguri gustari ce le aduc un aport de energie, astfel incat nu vor fi abatuti dupa ce trece "febra zaharului'.

    5. Program prea incarcat.

    Daca ai un program cu prea multe activitati pentru copil, poti sa spui si "nu". Copilul se poate simti depasit sau epuizat. E bine sa iti faci timp sa intrebi copilul: "cum a fost azi?" Ofera-i atentie cat timp copilul iti raspunde. Pune- intrebari si copilul se va simti important. Read more

Ultimele articole

Cele mai citite

  • Şcolărei şi şcolăriţe
    Școlarei și școlăriteBăieței și voi fetiţeHai la şcoală să-nvăţămŞi bine să ne purtam.Să-nvăţăm ca să citim Să scriem, sa...
  • Versuri - Martisor
    Mami, te ador Şi-ţi dau inima mea drept mărţişor; Prinde-ţi-o la piept cu un şnur ştrengăresc Ca să ştie lumea-ntreagă...
  • Versuri - Un cuvant
    E-un cuvânt care-mi dă putere mereu, Un cuvânt care nu mă lasă la greu; Numai două silabe gemene sunt, Dar sunt...
  • Versuri - Mama
    Cine te-alină şi te alintă, fără să mintă? Mama! Cine te-ajută cu o povaţă şi te răsfaţă? Mama! Cine cu voce blândă te...
  • Capra cu trei iezi...(vesela si...in versuri)
    Undeva,intr-o padureCu alune,fragi si mureSi-un izvorCat o atza de mosor,Daca nu,ceva mai mare....Insa,cine sa-l masoare de la...